Poletni boj proti insektom in žuželkam

Čeprav je poletje za večino sinonim za sproščenost, počitek, dopustovanje in druženje, ima tudi nekaj manj prijetnih strani. Mednje gotov spadajo tudi nadležne žuželke in insekti, ki nam lahko zagrenijo prijetno druženje, poletni večer ali noč.  

Na trgu je kar nekaj rešitev za hiter boj proti insektom – od raznoraznih repelentov, sprejev, drugih preparatov, sveč … Če se želite za daljši čas rešiti težav z insekti v svojem domu pa je verjetno pametno, da se odločite za trajnejšo rešitev.

Ena izmed učinkovitih in trajnih rešitev je vgradnja komarnikov na okna. V kolikor imate prostor in možnost, lahko montirate vgradne komarnike, s čimer boste trajno preprečili insektom in žuželkam vstop v hišo skozi okna. Če te možnosti nimate ali pa iščete hitrejšo, enostavnejšo in cenovno ugodnejšo rešite, pa lahko uporabite zaščitne mreže proti insektom. Slednje se enostavno montirajo na okenski okvir, dobijo se v različnih dimenzijah in so cenovno dostopne.

Na balkonska ali vhodna vrata lahko prav tako namestite mrežo proti inesektom, ki se zapira z magnetnim zapiralom. Všiti magneti zaprejo mrežo in s tem zaščitijo notranje prostore pred letečim mrčesom, prostor pa se kljub temu zrači. Montaža je enostavna, mreže pa cenovno ugodne. Druga možnost je, da na vrata namestite zaveso, ki deloma zapira vhod in s tem insektom in žuželkam preprečuje nemoten prehod.

Če nimate možnosti namestitve mehanskih preprek, se lahko poslužite drugih priprav, s katerimi boste odgnali nezaželene goste. Ena izmed učinkovitih metod je uporaba lučke za uničevanje insektov. UV lučka privlači insekte, nato pa jih električna mreža, ki jo obdaja, odstrani. Tako na varen in okolju neškodljiv način odstranite insekte iz vašega doma.

Lahko pa združite učinkovitost z dekoracijo in za boj proti insektom uporabite sveče proti insektom. Izbirate lahko med različnimi velikostmi, vonji, barvami in oblikami. Tako lahko z eno potezo ubijete dve muhi na en mah – dobesedno odženete muhe in druge insekte, obenem pa poskrbite za dekoracijo, prijetno vzdušje in prijetne vonjave.

Več o ponudbi in nakupu si lahko ogledate v Megadomovem aktualnem letaku: https://en.calameo.com/read/006090109ab708003120b?page=1 .